Publicaties


 

Het lessenpakket 'Als liefde leven wordt', bestaande uit een lesbrief, de brochure 'Jasper' en 'Hanne en Pieter' alsook enkele didactische posters, kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. besteld worden met een eenvoudig mailtje. Per leerling wordt meteen ook telkens een brochuurtje 'Jasper' en een brochuurtje 'Hanne en Pieter' geleverd.

DEZE PUBLICATIES ZIJN TIJDELIJK UIT VOORRAAD

Jasper

'Jasper' gaat over de groei van een nieuw menselijk leven in de baarmoeder.

'Jasper' gaat over de groei van een nieuw menselijk leven in de baarmoeder. Het laat de ontwikkeling zien van bevruchte eicel (conceptus) tot pasgeborene. Het is belangrijk dat leerlingen leren nadenken over dit leven. Op deze manier wordt een basis gelegd voor de meningsvorming over de waarde van ongeboren menselijk leven. Door kennis van ongeboren leven op te doen, door na te denken over respect voor ongeboren menselijk leven zijn jongeren beter in staat goed doordachte keuzes te maken o.a. over het omgaan met seksualiteit en hun verantwoordelijkheid daarvoor. De lesbrief bestaat uit fragmenten van een dagboek van Hanne. Daarna volgt een stuk theorie en aansluitend daarbij worden vragen geformuleerd. De antwoorden op de vragen en ideeën voor verwerking zijn opgenomen in de lesbrief voor de leerkracht.

Hanne en Pieter

De lesbrief bij 'Hanne en Pieter' behandelt de fysieke en emotionele ontwikkeling van 11- en 12-jarigen.

De lesbrief bij 'Hanne en Pieter' behandelt de fysieke en emotionele ontwikkeling van 11- en 12-jarigen. Deze ontwikkeling wordt gevolgd aan de hand van de belevenissen van Pieter en Hanne. Ook de specificiteit van jongens en meisjes komt aan bod.

Het is de bedoeling om de kinderen te laten ervaren dat hun geslacht mee een deel is van hun persoonlijkheid en hun manier van zijn bepaalt. Je wordt immers als jongen of als meisje geboren, en zo kijk je ook tegen het leven aan. Het maakt helemaal deel uit van je eigen wezen.


Vicki - een les in liefde

Een stripverhaal rond  Vicki

Een stripverhaal rond Vicki, gepassioneerd , nieuwsgierig naar het leven. Ze tracht zichzelf te begrijpen, en ook Michael, die in haar leven komt.
Over de liefde droomt ze, praat ze. Ze interesseert zich voor haar vruchtbaarheid en seksualiteit,… En ze zal haar relatie met die vreemde Michaël verdiepen...

Gratis te verkrijgen, mits betaling van de portkosten:  € 2,25, voor 1 exemplaar op het rekeningnr. 979-9679212-72, van jij en ik, een wonder, met vermelding van “Vicki”.

Bestellen kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


voor Jou

voor jou

Waarschijnlijk zit je met een boel vragen over seksualiteit, relaties, vruchtbaarheid ?

Dit boekje gaat precies over jou vruchtbaarheid. Je vindt er een duidelijke uitleg over hoe je lichaam functioneert.
Achteraan een korte beschrijving van een aantal methoden die vandaag kunnen gebruikt worden om de geboorten te spreiden of te vermijden.
Een handig boekje ook om, samen met je vriend, je vriendin te praten over vruchtbaarheid.

Per exemplaar, portkosten inbegrepen:  € 2,50 op voorhand te storten op rekeningnr. 979-9679212-72, van 'Jij en ik, een wonder', met vermelding van “voor jou”.

Schrijf even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met je adresgegevens.