Hulpverlening


Om gratis en vertrouwelijke hulp te krijgen in je buurt,
bel 03 225 08 02 of email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij bieden hulp op volgende vlakken:

Hulpverlening bij een onverwachte zwangerschap en bij het maken van een keuze - Ongeplandzwanger.be:

Ben je bang dat je misschien zwanger bent? Omgaan met een ongeplande zwangerschap is niet altijd makkelijk. Om vrouwen en mannen te helpen die hun ongeplande zwangerschap in vraag stellen hebben we een telefonische hulplijn. Onze medewerkers staan klaar om telefonische oproepen en e-mails te beantwoorden. Ze zullen naar ‘jouw verhaal’ luisteren en samen naar oplossingen zoeken. Zij kunnen mee begeleiden bij het beslissingsproces en helpen bij het zoeken naar andere diensten. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. De hulp is gratis.

Hulpverlening bij een tienerzwangerschap:

Omgaan met een ongeplande tienerzwangerschap kan beangstigend en verwarrend zijn. Je kan emoties als aanvankelijke opwinding, verwarring, vrees, afkeer, frustratie…ervaren wanneer je hiermee wordt geconfronteerd.
Ook scholen hebben deze ervaring op school en zoeken een manier om hiermee om te gaan. Je vindt een Beleidsplan tienerzwangerschap voor scholen op onze website Ongeplandzwanger.be.

Hulpverlening bij de verwerking van een abortus

Heel wat vrouwen ervaren sterk negatieve gevoelens na een abortus. Soms gebeurt dit binnen enkele dagen, soms pas na vele jaren bij gelegenheid van een andere gebeurtenis die hier ogenschijnlijk niets mee te maken heeft. 

Ook binnen dit kluwen van emoties bieden we een luisterend oor voor jouw verhaal. Jouw omstandigheden van toen, jouw moeilijkheden van nu. Voor vragen en verdere hulpverlening kan je ook terecht op Ongeplandzwanger.be of op Abortusvragen.be.

Hulpverlening als je een kind met een handicap verwacht

Ziektes zoals Down Syndroom, spina bifida (open ruggetje), gespleten gehemelte etc. worden steeds meer tijdens de zwangerschap gedetecteerd en artsen bieden hier veelal het beëindigen van de zwangerschap aan.

Om een onderbouwde keuze te kunnen maken is het belangrijk om alle mogelijke wegen te overwegen en om eerlijke informatie te krijgen. Afbreking van de zwangerschap wordt echter vaak aanbevolen als een standaard procedure. Er wordt een zodanig negatieve diagnostiek gehanteerd waarbij het leven van een niet volledig gezonde persoon wordt gereduceerd tot de medische defecten.

Onze ervaring toont dat als toekomstige ouders volledige informatie ontvangen over alles wat met de ziekte van hun kind te maken heeft, het perspectief van het leven van hun kind in een ander daglicht kan bekeken worden en ze toch willen gaan voor een optimale kwaliteit van leven voor hun kind. Een ontmoeting met ervaringsdeskundigen, zoals ouders met een kind met gelijkaardige ziekte, kunnen hier een grote hulp zijn.

Hier zullen we begeleidend doorverwijzen naar ervaringskundige organisaties. Om gratis en vertrouwelijke hulp te krijgen in je buurt, bel 03 225 08 02 of email  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

   

Seksuele vorming is in de eerste plaats relationele vorming.