Doelstellingen


JIL–vzw geeft relationele en seksuele vorming aan jongeren waarbij de focus ligt op seksuele verantwoordelijkheid, duurzame relaties, weerbaarheid en kennis van de eigen vruchtbaarheid. We leren jongeren  om verantwoord om te gaan met hun seksualiteit. Dit gaat gepaard met de (her)ontdekking van de schoonheid van seksualiteit, gekaderd in een personalistisch mensbeeld waarin lichaam en geest een geheel vormen.


Deze verscheidene workshops ‘relationele en seksuele voorlichting' dragen bij tot de bewustwording en daarmee tot de preventie van ongeplande tienerzwangerschappen en soa's. Tijdens de workshops worden unieke antwoorden op de vragen van jongeren gegeven.


‘Jij en ik’ vult dit aanbod aan door relationele en seksuele voorlichting aan jongeren te geven waarbij de focus ligt op kennis van de eigen vruchtbaarheid en die van de ander en op het ontwikkelen van vruchtbaarheidsbewustzijn zowel bij tieners als bij volwassenen. Respect heeft men immers slechts voor wat men kent. Vruchtbaarheidsbewustzijn is ook de basis van een bewuste en geïnformeerde keuze voor elke geboorteregelingsmethode. 

Opvoeden tot weerbaarheid leert jongeren om te weerstaan aan de druk vanuit de peergroep en kan hen behoeden voor veel problemen.