Relationele seksuele vorming op school


Vanuit onze expertise als hulpverleners maken we jongeren bewust van de complexiteit van een onverwachte zwangerschap, en de steun die tienermoeders nodig hebben. Thema’s zoals weerbaarheid, respect, relaties en geïnformeerde zwangerschapskeuze, komen in onze interactieve workshops aan bod.

 


Boek nu een
workshop relationele seksuele vorming
voor uw school.


Deze website van het Vlaams Centrum voor Relationele en Seksuele Vorming is een samenwerking tussen 'Jongeren Info Life vzw' en 'Jij en Ik' om jongeren te ondersteunen in hun relationele groei en seksuele ontwikkeling.

Jongeren Info Life vzw

jil

JIL-vzw biedt hulp aan vrouwen en meisjes die omwille van een ongeplande of onverwachte zwangerschap in een moeilijke situatie zijn geraakt. Daarnaast geven we vanuit voorgaande expertise relationele seksuele voorlichting in scholen en aan verenigingen. JIL-vzw vindt het ongeboren leven waardevol en gaat er vanuit dat het ongeboren leven het recht heeft om zich verder te ontwikkelen en ter wereld te komen.

 


De JIL-workshops "relationele seksuele vorming" 

zijn afkomstig van de Nederlandse organisatie SIRIZ,
die in Nederland jaarlijks meer dan 18.000 jongeren bereikt
met deze gewaardeerde lespakketten. 


 

Jij en ik, een wonder

jij en ik

Jij en ik, een wonder is een organisatie die alle thema’s rond vruchtbaarheid op een creatieve, wetenschappelijke en respectvolle manier aanbrengt en openheid creëert om te praten en te delen rond die thema’s, met respect voor ieders eigenheid.

Jongeren willen meer weten over liefde en relaties en niet zozeer over seks als consumptiemiddel