Relationele seksuele vorming op school


Vanuit onze expertise als hulpverleners maken we jongeren bewust van de complexiteit van een onverwachte zwangerschap, en de steun die tienermoeders nodig hebben. Thema’s zoals weerbaarheid, respect, relaties en geïnformeerde zwangerschapskeuze, komen in onze interactieve workshops aan bod.

 


Boek nu een
workshop relationele seksuele vorming
voor uw school.


Deze website van het Vlaams Centrum voor Relationele en Seksuele Vorming van Jongeren Info Life vzw wil jongeren ondersteunen in hun relationele groei en seksuele ontwikkeling.

Jongeren Info Life vzw

jil

 

JIL-vzw biedt hulp aan vrouwen en meisjes die omwille van een ongeplande of onverwachte zwangerschap in een moeilijke situatie zijn geraakt (ongeplandzwanger.be). Daarnaast geven we vanuit voorgaande expertise relationele seksuele voorlichting in scholen en aan verenigingen. JIL-vzw vindt het ongeboren leven waardevol en gaat er vanuit dat het ongeboren leven het recht heeft om zich verder te ontwikkelen en ter wereld te komen. Tegelijkertijd respecteert JIL-vzw de keuze van de zwangere vrouw binnen de wettelijke voorwaarden. 

 


De JIL-workshops "relationele seksuele vorming" 

zijn gedeeltelijk afkomstig van de Nederlandse organisatie SIRIZ,
die in Nederland jaarlijks meer dan 18.000 jongeren bereikt
met deze gewaardeerde lespakketten.  

Puberen en de ontluikende vruchtbaarheid is geen ziekte, geen gevaar of risico, maar iets mooi, dat mag gekoesterd en beschermd worden.